OVER

| Nederlandstalige badkamerblues en fluisterrock – gelaagd en eerlijk |

Hoewel je tegenwoordig omkomt in de Nederlandstalige muziek word jij, lieve luisteraar, keer op keer geschoffeerd. Met door autotune uitgepoepte, hapklare teksten. Zonde: in je moerstaal kan een verhaal écht binnenkomen en kan optimaal gespeeld worden met woorden.

Christian Kuitert wil je wat vertellen met een mix van Nederlandstalige fluisterrock, badkamerblues en probeerpop. Samen met bassist Ward Bruning en gitarist Jesse Hollestelle (Christian Kuitert & De Hoop) spelen ze muziek met een boodschap en af en toe een – in deze tijden zo broodnodige – knipoog. Een melancholisch randje is hen daarbij niet vreemd, maar wat wil je met helden als De Dijk en Spinvis.

Verwacht een energieke en tikkeltje theatrale live ervaring, vol humor en interactie. Je favoriete fingerspitzen-gejengel!

Highlights en eerder werk

Christian Kuitert & De Hoop hebben het afgelopen jaar op gevariëerde settings gespeeld; van festivals (Ça Va, Yes In My Backyard) tot Spoken Word evenementen (Mensen Zeggen Dingen, U Slam) en TV studio’s (RTV Utrecht, 1Twente).

Onlangs kwamen bovendien de eerste singles van de aankomende EP uit: ‘Nooit Meer Weg‘, ‘Land!’ en ‘Ik Houd Van Je, Ja’. De rest van de EP ‘Land!’ volgt in de loop van 2024.

Een verdere greep uit recent werk: in 2022 kwam het opzwepende strijdlied ‘Droom Groot, Sta Op‘, evenals het meer ingetogen ‘Ze Willen Het Niet Weten‘ over filterbubbels, echo kamers en andere vingers-in-oor-achtigen. De nummers zijn onder andere opgepikt door TV Oost en Radio 5, dus dan spreken we van “bekend van radio en TV”.