OVER

| Nederlandstalige badkamerblues en fluisterrock – gelaagd en eerlijk |

Hoewel je tegenwoordig omkomt in de Nederlandstalige muziek, word jij, lieve luisteraar, keer op keer geschoffeerd. Met slappe, door autotune uitgepoepte – en toch hapklare – teksten. Zonde: in je moerstaal kan een verhaal écht overkomen en kan optimaal gespeeld worden met woorden.

Christian Kuitert wil je wat vertellen met een mix van Nederlandstalige fluisterrock, badkamerblues en probeerpop. Samen met bassist Ward Bruning en gitarist Jesse Hollestelle (Christian Kuitert & De Hoop) spelen ze muziek met een boodschap en af en toe een – in deze tijden zo broodnodige – knipoog. Een melancholisch randje is hen daarbij niet vreemd, maar wat wil je met helden als De Dijk, Spinvis en Bob Dylan. Je favoriete fingerspitzengejengel!

Eerder werk

Op 20 oktober 2023 kwam de eerste single ‘Nooit Meer Weg‘ uit van de aankomende EP. Hierin sla ik als Enschedeër in Amsterdam een brug tussen mijn ‘melkboervrienden’ en mijn ‘havermelkpubliek’. Deze boodschap vond een luisterend oor in het oosten des landsch, op TV Oost, 1Twente en Radio Oost.

Een greep uit recent werk: in 2022 kwam het opzwepende strijdlied ‘Droom Groot, Sta Op‘, evenals het meer ingetogen ‘Ze Willen Het Niet Weten‘ over filterbubbels, echo kamers en andere vingers-in-oor-achtigen. De nummers zijn onder andere opgepikt door TV Oost en Radio 5, dus dan spreken we van “bekend van radio en TV”.